Lange Begijnestraat 9
Haarlem, Noord-Holland 2011

geschreven in 2001 en in Nederlandse première. Met Teeuwen, Bosch, Nieuwerf, Lamers, Prein, Ligthart-Schenk, Driessen, De Koning, Heijdenrijk, Van den Berg, Kouwenhoven, De Bosschere, De Wijs en Kolpa

'Der Narr... ' is een van de nieuwste stukken van Botho Strauss (1944). Strauss is al vanaf de jaren zeventig één van de belangrijkste en meest gespeelde Duitse toneelschrijvers. Hij schreef onder andere 'Bekende gezichten, gemengde gevoelens' en 'Trilogie van het weerzien', voor theatermakers als Luc Bondy en Peter Stein en voor Theater Heute en Der Spiegel. Nu, rond zijn zestigste verjaardag, is hij van de aanjagers van het Europese cultuurkritische debat.

Het verval van die Europese samenleving, de macht van het geld en de maatschappelijke desoriëntatie die dat tot gevolg heeft; in de lobby van Hotel Confidence trekt onze cultuurgeschiedenis voorbij. 'Der Narr' is in 2001 geschreven voor regisseur Peter Stein, die toen met een extreem grote cast 'Faust' maakte. Het eigenlijke stuk telt honderden rollen, voor deze Nederlandse première is het stuk bewerkt naar bijna tachtig personages.

Official Website: http://www.dertienrijen.nl/programma.html#nar

Added by alper on June 17, 2006

Interested 1