Plantage Doklaan 8-12
Amsterdam, Noord-Holland

Komende maandag 16 oktober vind er in Amsterdam een info-avond plaats in het Broeinest over de politiek van Copyleft en P2P

P2P (Peer to Peer) filesharing staat voor de vrije uitwisseling van bestanden tussen internetgebruikers. De miljoenen mensen die hun muziek, software en films met elkaar delen op het internet worden als een grote bedreiging gezien voor respectievelijk de muziek-, software- en filmindustrie.Binnen de P2P gemeenschap is er een krachtige politieke tendens die zich afzet tegen copyrights en poogt een nieuw publiek domein op internet te realiseren o.a. door het creëren van een nieuwe licentie: de Creative Commons.

programma:

We zullen beginnen met het screenen van Steal this Film!, een film over de politie-inval en de daaropvolgende demonstraties rond de beruchte Pirate Bay server in Zweden.

Paul Keller (van De Waag en 'Creative Commons NL') geeft daarna een introductie over de politiek van P2P en Creative Commons.

Björn Wijers en Marten Timan (ntb) van Netcultuur.nl en de Stichting Open Media zullen daarna een kort filmpje laten zien over Digital Rights Management.
Marten (ook bassist van We vs Death) zal kort vertellen over de digitale muziek industrie, problemen met copyrighs en DIY alternatieven daarvoor. Björn zal vertellen over het hoe en waarom van de verschillende projecten (Netcultuur.nl, Stichting Open Media, Simuze.nl) die ze hebben opgezet om te ageren tegen copyrights en alternatieven te ontwikkelen.

Iedereen welkom!
Het Broeinest, Plantage Doklaan 10-12 Amsterdam
20.00 uur (zaal open 19.30)

http://www.broeinest.info
http://www.flexmens.org

Official Website: http://www.broeinest.info

Added by maartenbrinkerink on October 13, 2006

Interested 1