Schouwburgplein 25, 3012 CL
Rotterdam, Zuid-Holland

Happy Now?!

Over de zesde editie van De (Internationale) Keuze van de Rotterdamse Schouwburg

Rotterdamse Schouwburg, 11 september 2001. We stonden voor de keuze: spelen of niet spelen? De acteurs van het Turkse gezelschap Theater van de Vijfde Straat stonden klaar om de voorstelling Dumrul en Azrael op te voeren, hun Nederlands debuut. We besloten te spelen. Zowel de bezoekers als de acteurs beleefden een magische avond.

Die septemberdag staat in ieders geheugen gegrift, iedereen weet waar hij op dat moment was. De schokkende gebeurtenissen veranderden niet alleen het politieke aanzien van de wereld, iedereen voelde de invloed ervan ook in zijn persoonlijk leven doorwerken. Kunstenaars en theatermakers vormen daarop geen uitzondering. Niet dat voorstellingen nu ineens allemaal over 9/11 gaan, maar het naar binnen gerichte artistieke zelfonderzoek uit de jaren negentig lijkt voorbij. Kunst mag (weer) ergens over gaan. En bloeit als nooit tevoren.

Festival De (Internationale) Keuze doet in dit eerste ‘lustrum van 9/11’ eigenlijk niet anders dan wat het altijd met overtuiging doet: het presenteren van onze selectie van internationaal theater of theater met internationale allure, dat iets essentieels toevoegt aan het Nederlandse aanbod. Die essentie ligt min of meer besloten in de (retorische) vraag en het thema van De (Internationale) Keuze: Happy Now?!. Waar staan we na de aanslagen? Zijn we nu veiliger en gelukkiger? Is geluk een recht? Lees verder...

Official Website: http://www.deinternationalekeuze.nl/

Added by alper on August 20, 2006

Interested 1