Oude Beestenmarkt
Gent, Oost-Vlaanderen

I Love You But I've Chosen Darkness (VS) 20:00 - 20:50
De lange en niet meteen vrolijke groepsnaam doet verbanden vermoeden met And You Will Know Us By The Trail of Dead en co... Niet geheel onterecht, maar deze jonge Amerikaanse band doet ons meer denken aan een geslaagde kruising van Spoon en Interpol, met wat slowcore-invloeden die niks nieuws zijn voor het label Secretly Canadian (zie ook Magnolia Electric Co, Songs: Ohia, Swearing At Motorists, Anthony & the Johnsons).
Indie-pop met een uitdrukkelijke new-wave edge zonder de luisteraar een eighties revival-kokhalsreflex te bezorgen. Hier horen we nog van.
www.chosendarkness.com

Goose 21:30 - 22:30
Wie vergeten was dat en waarom het Gentse Goose 4 jaar geleden Humo's Rockrally won zal daar heel binnenkort aan herinnerd worden. Hun debuut album "This Ain't No Heart Attack" is zo goed als klaar En volgens insiders is de plaat het lange wachten meer dan waard. Hun debuut single 'Audience' (die ze opnamen met producer Teo Miller van o.m. Placebo - Nancy Boy) dateert alweer van 2002. Opvolger "Good Times" was maandenlang niet uit allerhande hitlijstjes weg te slaan. Coca Cola besloot "Audience" te gebruiken voor een Europese tv-campagne, en zoiets opent uiteraard deuren. Maar Goose liet zich niet gek maken en werkte naarstig verder aan hun eerste cd, die na de zomer eindelijk in al z'n glorie bij de platenboer belandt. Wie niet zolang kan wachten kan live al een voorproefje nemen.
www.goosemusic.com

Das Pop 23:30 - 00:30
Ja, Das Pop mag straks buiten komen spelen. Eerst even opletten. Das Pop bestaat sinds 1998, maakte met "I Love" en "The Human Thing" twee indrukwekkende succesplaten en veroverde ondertussen de clubs, velden en tankstations van Stockholm tot Valencia. Ze mogen zo buiten komen spelen, eerst nog dit: Das Pop is een trio nu. Met zijn drie├źn hebben Bent Van Looy, Niek Meul en Reinhard Vanbergen een nieuwe prachtplaat in elkaar gebokst onder toezicht van de broertjes Dewaele, maar die is voor later. Nu is het zomer, nu is er een single die "Tired" heet en nu mag Das Pop buiten komen spelen. Eindelijk.
www.daspop.com

Official Website: http://boomtownlive.be/

Added by prupert on July 5, 2006

Interested 1