Nova Ves 17
Zagreb, Grad Zagreb 10000

Kreativnost je glavni pokretač inovacija i ključ za razvoj osobnih, profesionalnih, poduzetničkih i društvenih vrijednosti kao i cijelokupne dobrobiti svakog pojedinca u društvu.



Udruga MRAK - Mreža za razvoj i kreativnost, u godini koju je Europski parlament proglasio Godinom kreativnosti i inovativnosti, drugu godinu za redom organizira Dan kreativnosti i inovativnosti.

JEDINSTVEN PROJEKT U HRVATSKOJ KOJI POMIČE GRANICE U RAZVOJU KONKURENTNE EKONOMIJE
Dan kreativnosti i inovativnosti pokrenut je 2008. godine s ciljem poticanja ljudi na intenzivniju uporabu kreativnosti i svrsishodnije upravljanje kreativnom inteligencijom, kako u privatnoj tako i u korporativnoj svakodnevici, s obzirom na to da je kreativnost razvojni generator i glavni alat kojim se svako društvo uzdiže na višu razinu. Putem kompetentnih i kreativnih predavanja, kao i dodjeljivanjem nagrade za kreativnost i inovativnost, Dan kreativnosti i inovativnosti nastoji probuditi konstruktivnu stvaralačku energiju koja će se suprotstaviti uspavanim i tromim sustavima koji preferiraju konvencionalan način razmišljanja. Danas, kada je u gospodarstvu prva asocijacija koja dominira kolektivnom sviješću kriza, više nego ikad potreban nam je kreativan pristup. Na taj se način želi ohrabriti drukčije obrasce razmišljanja i potaknuti primjenu kreativnosti u svakodnevnom korporativnom, društvenom te privatnom djelovanju.

GODINA KREATIVNOSTI I INOVATIVNOSTI
Europski parlament prepoznao je važnost i značaj kreativnosti i inovativnosti, kako u gospodarskom tako i u društvenom sektoru, i u rujnu prošle godine, na prijedlog Europske komisije, godinu 2009. proglasio Godinom kreativnosti i inovativnosti.

DAN KREATIVNOSTI I INOVATIVNOSTI 2009.
Ove je godine naglasak Dana kreativnosti i inovativnosti na poticanju i ubrzanju razvoja koji će se temeljiti na maksimi održivog razvoja te na promicanju vrijednosti društvene odgovornosti. Kao i prošle, i ove će godine brojni eminentni stručnjaci iz aktualnih tematskih područja održati zanimljiva predavanja i sudjelovati u okruglom stolu. Osnovne tematske kategorije ovogodišnjeg Dana kreativnosti i inovativnosti:

• Održivi razvoj, energetika i ekologija
• Edukacija, društvo znanja i kultura
• Gospodarstvo i poslovanje
• Autorska prava

Kao i prošle, i ove će godine biti dodijeljena Nagrada za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u nekoliko kategorija.

Official Website: http://dki.mrak.com.hr/

Added by BerislavLopac on April 15, 2009

Interested 1