Heidelberglaan
Utrecht, Utrecht

Op 26 maart 2006 bestaat de Universiteit Utrecht 370 jaar. Reden voor een speciale Culturele Zondag i.s.m. de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Het thema is Verwondering en Verlichting. Dit verwijst naar wetenschappelijke nieuwsgierigheid, maar ook naar de opdracht van de universiteit om het publieke debat aan te voeren en kennis en inzicht te verspreiden.

Deze Culturele Zondag staat bol van het wonder en het licht. Met tien korte wetenschappelijke presentaties waar je wat van opsteekt. De nieuwe universiteitsbibliotheek fungeert als ideaal landschap voor verrassende muziekvoorstellingen. Lokale wijsneuzen meten hun krachten in de Professor Utrecht Quiz. Een publiek debat over de actualiteit van de Verlichting. Het Universiteitsmuseum opent eenmalig zijn depot in De Uithof. En verder: veel theater en muziek door Utrechtse studentengezelschappen, creatieve workshops voor jong en oud, een prikkelende modeshow en rondleidingen langs de meest markante plekken in De Uithof.
Een cultureel feest waar je wijzer van wordt!

Deze Culturele Zondag is georganiseerd i.s.m. de Universiteit Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Studenten en medewerkers verzorgen 50 verschillende programmaonderdelen, variƫrend van theatervoorstelling tot lezing, van concert tot workshop, van modeshow tot rondleiding en nog veel meer.

Toegang is gratis.

(Meer info)

Added by nieske on January 31, 2006