Lijnbaansgracht 234a
Amsterdam, Noord-Holland 1017

In navolging van San Francisco, New York, Warschau, Peking, Seoul en Johannesburg heeft Amsterdam nu ook haar eigen Creative Commons Salon. De Creative Commons Salons zijn een om de twee maanden plaatsvindend platform voor kunstenaars, activisten, software developers en ieder ander die zich interesseert in een andere kijk op creativiteit en auteursrechten. Een kijk waarin het (legaal) delen, remixen en hergebruiken van eigen en andermans creaties centraal staat. De Creative Commons Salons bieden de mogelijkheid om te netwerken, ervaringen uit te wisselen en te feesten rondom deze gedachte.

De eerste Amsterdamse CC salon, op woensdag 13 december in de Melkweg staat in het teken van muziek. Muziek is op dit moment het terrein waar binnen zeer veel veranderingen plaatsvinden. De traditionele wijze van auteursrechten handhaven in deze sector staat sterk onder druk, maar is ook het terrein waarop veel vernieuwende projecten en initiatieven ontstaan ondanks tegenwerking van de 'oude' muziek industrie.

De avond word geopend door de performance/lezing 'Illegal Music - how to write a song and go to jail' van de Italiaanse 'stand-up sociolgist' Sergio Messina. Tevens zijn er een performance van het project soundtransit.nl (Sara Kolster & Derek Holzer) en een presentatie van Sylvain Zimmer over zijn muziek distributie platform jamendo.com.

Uiteraard is er ook muziek!

Het Utrechtse postrock combo 'We Vs Death' - die hun eerste album onder een creative commons licentie uitgebracht hebben en ook een bijdrage op de nieuwe Creative Commons CD/DVD hebben zal van zich laten horen. Deze CD/DVD met Nederlands creatief talent wordt tijdens de salon gelanceerd.

Official Website: http://creativecommons.nl/salon/

Added by maartenbrinkerink on November 15, 2006

Comments