Breestraat 50
Leiden, Zuid-Holland

Amsterdam 11 januari 2006 - Na een druk festivalseizoen en een tv-programma op MTV begint Coolpolitics een debattour in verschillende studentensteden. Deze tour zal in 2006 starten. Studenten, politici en bekende Nederlanders gaan met elkaar in debat over allerlei maatschappelijke en politieke onderwerpen. De eerste steden die Coolpolitics zal aandoen zijn Leiden op 12 januari en Utrecht op 25 januari. Bekende Nederlanders als Vincent Bijlo zullen met politici als Boris van der Ham en het publiek in gesprek gaan. Het thema van deze debatten is de zin en onzin van eerlijk consumeren.

Locatie en gasten
Coolpolitics werkt voor deze gelegenheid samen met grote studentenverenigingen. Uiteraard zijn niet-leden ook welkom. De eerste bijeenkomsten vinden plaats op 12 januari bij Minerva in Leiden met gasten als Cees Vendrik (Tweede-Kamerlid voor Groenlinks) en Froukje Jansen (6pack/ Wetenschapsquiz) en op 25 januari bij Veritas in Utrecht met gasten als Boris van der Ham (Tweede-Kamerlid voor D66) en Vincent Bijlo (cabaretier). De debatten beginnen om 20:00 uur en er volgen nog meer locaties.

Thema
De zin en de onzin van eerlijk consumeren wordt besproken. Het gaat overwereldpolitiek en economische belangen, maar ook over persoonlijke hypocrisie en het nut van het kopen van eerlijke producten. Dat levert vragen op als: help
je armoede de wereld uit met hulp of handel? Heeft eerlijk consumeren daadwerkelijk nut? Hoe ver ga je om persoonlijke idealen te verwezenlijken? Natuurlijk doet ook het publiek mee in deze relevante en soms persoonlijke discussie.

Waarom studenten?
Studenten staan bekend om hun bierliefde en grote betrokkenheid bij de wereld. Het idealisme van onze jonge generatie is van een zeer praktische aard en dit is daarom ook het uitgangspunt van het debat. Wat kunnen wij, hier en nu,
concreet doen voor een betere wereld? Gespreksleiders zijn:Farid Tabarki (Coolpolitics) en Natasja van den Berg (schrijfster van het boek Praktisch Idealisme).

Leiden: 12 januari 2006. Minerva van 20:00 uur tot 21:30 uur, na afloop een borrel.

Added by eline on January 11, 2006

Interested 1