Ganzenmarkt 14
Utrecht, Utrecht 3512

Cinemuze is een serie concerten in Theater Kikker, Vredenburg en ’t Hoogt, waarbij muziek & film en beeld & geluid centraal staan. Krachtstroom is een compilatie van animatiefilms en documentaires rond de (tape)componisten Frits Weiland, Henk Badings en Ton Bruynèl. Allen kennen een achtergrond in het Utrechtse, rond STEM, de voorloper van het fameuze Instituut voor Sonologie van de Rijksuniversiteit Utrecht.
Non sono un uccello is een video-opera van Bruynèl over de geschiedenis van het vliegen, op teksten van Bert Schierbeek en geregisseerd door Fred van Dijk. Delen uit het elektronische stuk Cain a nd Abel van Badings werden gemixt met de in eerste instantie silent movie Yantra van de experimentele filmmaker James Whitney. Yantra wordt mede mogelijk gemaakt door Cinédoc gevestigd te Parijs.
Een groot deel van het programma is gereserveerd voor enkele animatiefilms van Frits Weiland, die afgelopen maanden digitaal zijn gerestaureerd voor vertoning. Het gaat om de korte films Begleitszene zu einer Lichtspielmusik (een film naar het werk van Arnold Schönberg) en het duo Filmproject 1 & 2 (een onderzoek naar de relatie tussen geluid en beeld).

Frits Weiland zal zelf aanwezig zijn tijdens dit unieke concert om een korte geschiedschrijving van het Instituut voor Sonologie te geven en een inleiding bij zijn eigen films.

Website: http://www.donemus.nl/near

Entree: € 12,- / € 9,- Tevens voorverkoop bij PLATO, Steenweg 13 - Met inleiding door Frits Weiland

Official Website: http://www.theaterkikker.nl/muziek.php?id=702&agenda=detail

Added by prupert on December 15, 2006