Noorderhagen 12
Enschede, Overijssel 7511

Zaal open: 21:00
Entree: 8,50 euro

SPFX presents: C64 Orchestra ft. Ricciotti Ensemble en VJ The C-men

Een heel bijzonder project vanavond op het podium van Atak, in het kader van de serie Special FX avonden, waarmee we vier keer per jaar een bijzondere productie op het podium van Atak zetten.

Het C64 Orchestra is een initiatief van de Enschedese VJ The C-men die zich al jaren bezig houdt met muziek en beeld gemaakt door oude spelcomputers. Regelmatige bezoekers van Atak kennen zonder enige twijfel de Micromusic feesten die met enige regelmaat in Atak plaatsvinden.

Oorspronkelijk bestond de muziek voor computerspelletjes op de Commodore 64 voornamelijk uit digitaal omgezette klassieke stukken. Uit frustratie begonnen muzikanten als Jeroen Tel en Rob Hubbard hun eigen muziek te maken, waarmee ze een voet tussen de deur wisten te krijgen bij de producenten. Mensen die in die tijd uren achter de computer doorbrachten kennen zeker de muziek van Cybernoid II, Supremacy, International Karate en diverse andere soundtracks die vanavond in Atak worden uitgevoerd door een klassiek ensemble.

Het Ricciotti Ensemble is opgericht met het idee om klassiek werk uit te voeren op plekken waar normaal klassieke muziek niet te horen is. Het orkest bestaat uit jong talent en wordt aangevoerd door een enthousiaste jonge dirigent.

The C-men is geen onbekende voor het Atak-publiek. Hij maakte de afgelopen jaren visuals bij vele feesten in Atak. Inmiddels behoort hij tot de top in Nederland met zijn op Commodore Amiga gemaakte beelden. Naast zijn VJ-werk aan alle kanten van de aardbol bij diverse grote namen timmert hij ook met zijn broer aan de weg als maker van videoclips voor oa. Funckarma en Lenny Kravitz.

http://www.myspace.com/c64orchestra
http://www.thecmen.com/
http://www.ricciotti.nl/
http://www.special-fx.nl/

Official Website: http://www.atak.nl/agenda/566

Added by breun on February 27, 2007

Interested 1