Maarheezerweg Zuid 4
Leende, Noord-Brabant 5595 XK

Entree: 14 euro (incl. camping)

STAGE

@Rock’s BluntAxeOrchestra [NL/B] (Spaced-out P-jazz)
Bad Cheetah (Indie pop)
Capacocha (Electro rock’n‘roll)
dDamage & Existereo [F/USA] (Energetic hip-hop influenced electronics)
Hasselhoff (Over-de-top electro rock)
Kompaktrekorder (Electro-pop)
Krause (Electro punk riotgrrrl)
Lani [B] (Live rock’n‘roll goa trance)
oozi (KX Starter live acid tekno)
Tokamat [B] (Electroclash)
Transmitter [D/UK] (Breakbeat rock)
CHILL-OUT
Ekman (Adapter electronics)
elChi (Adapter electronics)
ERG (Elexotische Recepten voor Geluid)
Kattengat [B] (Folk)
Moi, Le Voisin (Acoustische punk)
MOXX (Fusion)
Poxx (Adapter electronics)
Yuko [B] (Indietronics post rock)
Zerotone (Adapter electronics)

SOMEWHERE

Ckoe & The Bunny Bonanza’s (Animatiefilmpjes en rammelrock)
The Jim Morissons (Drones en noise performance)
Project Aurora (Cinema excentrique)

HOUSECUBE

Adjust Acidtronics, 303-night
elChi [Adapter] Acidtronics, 303-night
Hank Long [Rare Records] (Electro)
Lamot [Adapter] Acidtronics, 303-night
Sebcatlitter [Gonzo Circus] (Stoofpotje van breakcore, broken beat, wereldmuziek)

DECORATIE

Adapter (Chill-out decoratie)
Hans Lammers (Bizarre objecten en Chill-Out)
Joost Jansen (Huisstijl, promotiemateriaal)
Paoletta Holst (Entree decoratie)

Broermoats is een analoog vs digitaal open air camping festival, opgezet door vier broers en een maat. Het festival zal dit jaar alweer voor de 7e keer plaats vinden, nabij Eindhoven.

Broermoats is een Do It Youself (DIY) festival; wij bouwen aan een totaalbeleving waar de clash tussen analoge klanken van ‘echte’ instrumenten en de digitale sounds van computers en synthesizers centraal staat. Er zijn drie verschillende podia met elk een eigen identiteit en een line-up met dansgeoriënteerde live acts in een lijn van analoog naar digitaal. De Stage, het ‘hoofdpodium’, een ‘grote’ tent voor het echte festival gevoel, de zelfgebouwde en aangeklede Chill-Out voor het huiskamergevoel en de Housecube, een bijzondere ruimte verstopt op het terrein, waar je de nachtelijke uurtjes kunt doorbrengen. Ook zullen op enkele alternatieve plaatsen nog bijzondere performance acts te bewonderen zijn.

De DIY mentaliteit komt ook naar voren door middel van de aankleding; bizarre al dan niet nuttige objecten worden door Broermoats zelf of door jonge kunstenaars in elkaar gezet. Het festival is ingebed in de camping, of de camping staat op het festivalterrein. De Chill-Out is de huiskamer van de camping, de camping is het decor van het festival. Stellagekunst en inrichting, tentjes en tenten, bezoekers, crew en artiesten, banken en de bar – alles vormt samen een eenheid als decor voor een community-voor-een-weekend; de bizarre wereld die Broermoats heet.

Broermoats trekt ongeveer 300 bezoekers; zeldzaam klein in festivalland. Dankzij deze kleinschaligheid kunnen wij één lijn uitzetten die door alle bezoekers gevolgd kan worden. Ook als je niet naar een band gaat kijken, blijft het festival om je heen. De lijn in de programmering houdt je deelgenoot van Broermoats.

Wij zijn een feestje, we zijn een festival. We zijn intieme rock, dansbare indie maar ook stampende industrial en sexy electro. Vooral zijn we een tussenvorm: dansbare rock en rockende electro, ‘analoog vs digitaal’…

Met oa: electro, geluid, rock, acid, elexotisch, bizarre objecten, indietronics, huisstijl, electro-pop, stoofpotje, breakcore, animaties, electronics, noise, riotgrrrl, folk, wereldmuziek, tekno, promotiemateriaal, drones, acidtronics, spaced-out, electroclash, acoustic, excentrique, goa, rammelrock, performance, post, recepten, over-de-top, fusion, blaasinstrumenten, indie, rock'n'roll, p-jazz, decoratie, broken beat………

Tot Broermoats!

Official Website: http://www.broermoats.nl/

Added by breun on June 22, 2007

Interested 3