Lucasbolwerk 16
Utrecht, Utrecht 3512

Biton Open Air (BOA) is een kleinschalig gratis muziekfestival georganiseerd door studentenvereniging Biton met voornamelijk Utrechtse bands. Zowel opkomend talent als gerenomeerde namen maken BOA een gezellige avond voor iedere muziekliefhebber.

Kom ook een kijkje nemen op 15 augustus 2007 aan het Lucasbolwerk!

Line-up:

Binnenpodium

20:30-21:15 This Leo Sunrise (roots-geörentieerde americana)
21:45-22:45 Sweet Assembler (rock/pop/jazz/psychedelica)
23:15-00:45 Doonix & Airway (beats/samples/scratches)
01:00-03:00 [moos] (Digital Dutch Electro live / laptop DJ FX set)
03:00-sluit Plezante Duivenmelkers (eclectische DJ's)

Buitenpodium

19:45-20:30 Moonlight District (80's synthpop)
21:00-21:45 The Inner Visions (authentieke reggae van de Virgin Islands)
22:15-23:00 Alura (stevige rock/pop / progressief)
23:30-00:00 Krause (electro-chick à la Peaches/Fannypack/Chicks on Speed)

MOONLIGHT DISTRICT http://www.moonlightdistrict.nl/
Moonlight District is een nieuw gezicht in de Utrechtse popscene. De vijfmansformatie is in 2004 ontstaan uit een aantal andere bands uit Utrecht. Moonlight District komt met wat zij zelf noemen: New Refined. Melodieuze popmuziek met synthesizers. Ze zetten hiermee een duidelijk statement neer tussen de rockbands waarmee de popscene rijkelijk gevuld is. Tijdens een live-optreden worden de composities bijgestaan door een grootse en theatrale liveshow. Moonlight District deinst er niet voor terug om hun muziek visueel aan te kleden, zodat de beleving nog intenser wordt. Na een aantal demo's begon Moonlight District in de loop van 2005 aan hun eerste album: "Promised Land". Deze is begin september 2006 in eigen beheer uitgebracht.

THIS LEO SUNRISE http://www.thisleosunrise.com/
This Leo Sunrise is een "echte indie" viermansformatie uit Utrecht en Amersfoort, een collectief van songwriters en multi-instrumentalisten met een geheel eigen aanpak en visie op muziek maken. Hun muziek wordt wel omschreven als "roots-georiënteerde americana". De band maakt moderne muziek die teruggrijpt op oude folk en hymns, zoals die wereldwijd gespeeld en gezongen werden en worden. Het geluid van TLS is broeierig, rammelig en donker, soms traag en meeslepend en zwierig. Hoewel de thema's vaak duister en zwaar zijn, heeft de muziek vaak ook iets troostends, iets gelatens en berustends. De band speelt spaarzaam en gedragen op viool, banjo, accordeon, harmonium, cello en melodica, en gebruikt veel samenzang in haar muziek.

SWEET ASSEMBLER http://www.sweetassembler.com/
Sweet Assembler uit Eindhoven is al een aantal jaar een groeiende speler in de Nederlandse underground scene. Hun muziek wordt omschreven als een mix van experimentele rock, pop, jazz en psychedelica, en vergeleken met acts zoals Radiohead, dEUS, Pink Floyd en Motorpsycho. Live schakelen ze moeiteloos van heftige gitaaruitbarstingen naar verstilde pianoklanken en vage elektronica. Daarnaast worden vooral het krachtige samenspel en de energieke podiumpresentatie geroemd. Op dit moment worden de opnames afgerond voor het tweede studioalbum, die naar verluidt nog meer “druggy, hippie, Krautrock, vroege Cure, psychedelisch, sfeervol en vooral erg knap” wordt dan zijn veelgelauwerde voorganger “Digitally Passed On”. Gaat dat zien dus, en space mee op de muzikale trip die Sweet Assembler heet.

THE INNER VISIONS http://www.innervisionsreggae.com/
Lange tijd werden ze het best bewaarde geheim van de Virgin islands genoemd, maar dat is snel aan het veranderen! Hoewel ze al 25 jaar reggae maken hebben ze pas vier albums afgeleverd, maar waar ze zich echt in onderscheiden is hun live show. "Inner Visions" heeft twee lead-zangers die hun eigen composities vol overtuiging weten te brengen. Deze zang wordt begeleid door een vleugje net-niet-over-de-top gitaren en strakke, inovatieve percussie. Af en toe lenen ze elementen van andere genres maar blijven altijd trouw aan hun 'roots', waardoor ze een verfrissend geluid leveren.

DOONIX & AIRWAY http://www.doonix-airway.nl/
Terwijl Airway door middel van diverse muziekhardware de basis van de muziek legt, speelt Doonix speelt zijn rol als DJ: hij mixt zelfgemaakte beats en samples in op de basis, doet frisse scratches en maakt de nummers daarmee af. Live zetten ze een indrukwekkende show neer, waarbij interactie met het publiek hoog in het vaandel staat. Er wordt gebruik gemaakt van elektronica als draaitafels, filters en gemodificeerde keyboards, zelfs een gameboy kan zomaar deel uitmaken van de show! Door hun aanstekelijke vibe van de muziek wordt een dansbare sfeer gecreeerd waarbij het publiek elke keer wordt verrast door bijzondere toevoegingen.

ALURA http://www.aluramusic.com/
Alura brengt een mix van stevige pop/rock en progressief, welke qua dynamiek varieert van rauw tot sensueel en breekbaar.
Hun muziek wordt o.a. vergeleken met Tracy Bonham, Skunk Anansie, Guano Apes en Soulwax, maar het liefst verwijzen ze naar hun werkelijke inspiratie: Alura vaginale crème.

[MOOS] http://www.mauricedohmen.com/
Uit Utrecht komt veel moois op dancegebied. [moos], bijvoorbeeld. Digital Dutch Electro, noemen ze het zelf. Dansbare muziek vol spacey vocoders, samples en analoge sounds. [moos] speelde al op verschillende locaties, o.a. het Festival a/d Werf, Tivoli De Helling, de Popronde en de Grote Prijs. Zowel 3voor12 als het Popinstituut (de Push The Buttons compilatie) waren al lovend. Ook maakten ze een paar opvallende remixen. Op Biton Open Air zal [moos] met een speciale live / laptop DJ FX set zorgen voor een dampend feestje op de Afterparty.

KRAUSE http://www.myspace.com/krausefiktion
Met een achtergrond in punkbands heeft Krause ruime ervaring op het podium opgebouwd alvorens ze zich op electro ging richten. Ze verrast haar publiek met rauwe maar toegankelijke liedjes, beïnvloed door Peaches, Fannypack en Chicks on Speed, en zet een ongewone performance neer. Krause weet hoe ze de aandacht op haar gericht houdt: met sexy outfits, maar vooral pompende bassen en vuige beats die zij onophoudelijk het publiek in slingert. Haar warmbloedige analoge synthesizers en andere apparatuur staan daarbij opgesteld op plastic paspoppen. Krause is een nieuwkomer in de electro, schrijft en produceert alles zelf, en nu ze haar tanden erin heeft gezet is ze vastbesloten om niet meer los te laten.

PLEZANTE DUIVENMELKERS http://www.duivenmelkers.nl/
Achter de welluidende artiestennaam (ontleend aan een muurschildering nabij het Belgische plaatsje Werchter) schuilen de Letterenstudenten Frank Schuemie en Jacco Hupkens, die sinds de zomer van 2002 menig studentenfeestje hebben opgeluisterd. Hun stijl van draaien is uniek in die zin dat het duo een welhaast stuitende onwil aan de dag legt om slechte muziek te draaien onder het mom van 'crowdpleasers' (denk aan de Meatloafs en de Grease Soundtracks van deze wereld), maar verder komt alles aan bod: dancehall, electro, ska, hip-hop, synthesizerpop, new wave en al het andere dat popmuziek de moeite waard maakt. Een nogal subjectief uitgangspunt, inderdaad, maar laten we eerlijk zijn: relativisme heeft zijn lange tijd ook wel weer gehad.

Official Website: http://www.bitonopenair.nl/

Added by breun on June 21, 2007