Prinsegracht 12
Den Haag, Zuid-Holland

for english please check http://www.BerlinRuftAn.com

Berlijnse Underground & Indiebands op nieuw festival Berlin Ruft An!
Paard van Troje en TodaysArt festival slaan handen in één op 23 maart voor een brede showcase van de Berlijnse muziekscene

Berlijn is reeds jaren spraakmakend op muzikaal en creatief vlak. Om Nederland kennis te laten maken met de onbegrensde creativiteit in de Berlijnse muziekscene lanceren Paard van Troje en het TodaysArt Festival het nieuwe festival Berlin Ruft An! op de vrijdagavond en -nacht van 23 maart.

Op de twee podia van het Paard van Troje in Den Haag treden dan gedurende één avond en nacht meer dan acht bands, dj's en live-acts op. Gezamenlijke vormen deze een programma dat een actueel beeld geeft van de stand van zaken binnen de hedendaagse invloedrijke muziekscene van Berlijn, waarbij de focus ligt op de diversiteit van al de onbekende muzikale "earcandy" dat de Duitse hoofdstad te bieden heeft. Onder andere optredens van Gods of Blitz, The Scandals en oudgediende A Guy Called Gerald maken dat deze eerste editie van Berlin Ruft An de sfeer van Berlijn naar Nederland weet te halen.

De Duitse metropool speelt als aandrijver van nieuwe ontwikkelingen binnen de popmuziek een steeds grotere rol. Na de hereniging van Oost en West verhuisden veel Duitse kunstenaars en muzikanten naar Berlijn. Enerzijds gedreven door nieuwsgierigheid en de uitdaging in een nieuwe omgeving te kunnen werken, anderzijds aangetrokken door de goedkope huisvesting die de voormalige Oost-Duitse stadswijken hadden te bieden. Er onstond een opleving van de muziekcultuur. Vormgegeven door muzikanten, clubs, platenlabels, boekingskantoren en festivals die allen één ding gemeen hadden, namelijk dat ze niet of nauwelijks te categoriseren zijn. Een opleving die de laatste jaren extra kracht heeft gekregen doordat de stad meer en meer muzikanten uit andere landen naar zich toe trekt. Door samenwerking met locale muzikanten, labels en festivals ontstaat een wisselwerking die de muzikale ontwikkelingen in de Duitse hoofdstad nieuwe impulsen geeft en van een uniek karakter en intensiteit voorziet.

Desondanks waren de exponenten van deze ontwikkelingen tot nu toe ondervertegenwoordigd op de Nederlandse pop-podia. Initiatieven als Berlin Underground (De Bunker, KNSM, Amsterdam) en een open-end Tresor Night in TWSTD dj-café breken met die relatieve stilte. Maar waar juist deze voorbeelden focussen op de dancescene in Berlijn, komt de onmogelijk categoriseerbare diversiteit van het Berlijnse muziekaanbod voor het eerst echt tot haar recht op de eerste editie van Berlin Ruft An!.

Official Website: http://www.berlinruftan.com/

Added by alexandere on March 14, 2007

Interested 1