Jevrejska 16
Belgrade, Stockholm 11000

Ideja Bar kampa je da na jednom mestu okupi ljude koji se bave Internetom, društvenim mrežama, informacionim tehnologijama, programiranjem, dizajnom i aktivizmom kako bi u jednoj otvorenoj sredini razmenjivali znanja, umrežavali se i pronalazili partnere za realizaciju svojih ideja. Ovo je interaktivan koncept koji podrazumeva neformalne diskusije, prezentacije i razmenu informacija i kontakata među učesnicima.

Bar kamp je otvoren za sve koji žele nešto da prikažu ili saznaju iz navedenih oblasti. Učešće na Bar kampu je besplatno ali je broj učesnika ograničen tako da vas molimo da se registrujete tako što ćete popuniti on-line formular na dnu stranice. Učesnici koji planiraju da predstave svoj rad i/ili svoje ideje, treba da unapred pripreme materijale za svoju prezentaciju i obezbede eventualna tehnička sredstva za njenu realizaciju. Poželjno je da se svi učesnici sa prezentacijama pojave barem 60 minuta pre zakazanog početka Bar kampa kako bi na vreme zauzeli mesto u prostoriji i pripremili se za događaj.

U okviru ovog Bar kampa će biti održane i konsultacije za „Mi smo na mreži!“, program donacija sa edukativnom komponentom koji se bavi aktivizmom i mobilizacijom mladih putem novih medija, društvenih mreža i informacionih tehnologija koji Balkanski fond za lokalne inicijative sprovodi u saradnji sa Fondom za otvoreno društvo. Konsultacije će držati budući treneri na programu Srećko Šekeljić i Nebojša Radović – Eniac, Dobrica Veselinović iz Građanskih Inicijativa, Bojana Šekeljić iz Centra za nove komunikacije Dokukino i Marija Mitrović, menadžerka projekta u BCIF.

BCIF je obezbedio ograničen broj putnih stipendija za učesnike van Beograda. Stipendije su namenjene učesnicima koji žele da prezentuju svoj rad ili učestvuju u konsultacijama za program „Mi smo na mreži!“. Učesnici koji se prijavljuju za putne stipendije moraju obeležiti tu opciju na stranici sa registracionim formularom. Svi dobitnici stipendija će o tome biti obavešteni 11. oktobra do 17 časova a prilikom selekcije će se voditi računa o geografskoj rasprostranjenosti kandidata. Treba imati u vidu da Balkanski fond za lokalne inicijative neće snositi troškove smeštaja i boravka učesnika koji dolaze van Beograda i da će visina njihove putne stipendije biti usklađena sa iznosom povratne autobuske ili vozne karte do mesta iz kog dolaze.

Rok za prijave je 12. oktobar 2011. godine u 17 časova. Molimo učesnike koji se prijavljuju za putne troškove da se jave najkasnije do 11. oktobra 2011. godine u 17 časova.

Official Website: http://www.bcif.org/Bar-kamp.htm

Added by BerislavLopac on October 8, 2011

Interested 1