C-jour Sint Romboutskerkhof 3
2800 Mechelen, Antwerpen 2800

aRTET is in het begin van 2005 opgericht door vier muzikanten die elkaar hebben gevonden rond originele composities ter gelegenheid van een eindexamen aan het conservatorium. Door de goede onderlinge verstandhouding kan het project groeien en krijgen de composities, dankzij de verscheidenheid aan temperamenten en karakters, een originele, kleurrijke persoonlijkheid.
Het resultaat is duidelijk meer dan de som van de inbreng van vier individuele spelers... Na een jaar werk en enkele concerten komt aRTET in juli 2006 als eerste uit bij de Jong Jazztalent wedstrijd in Gent. Dat betekent meteen dat ze het openingsconcert van het Blue Note Festival en het slotconcert van de wedstrijd van het volgende jaar kunnen verzorgen, plus gaan toeren met de Jazzlab Series.
aRTETs muziek wordt vooral gecomponeerd door de gitarist van de band. Het draait duidelijk rond jazz, met daarnaast een schakering aan bijklanken en invloeden, zoals kan worden verwacht van een generatie muzikanten die opgegroeid zijn met rock en pop, maar die jazz hebben gekozen als muzikale taal en uitdrukkingsmiddel.

Event submitted by Eventful.com on behalf of lejo.

Added by lejo on July 19, 2008

Interested 1