Keizerstraat 101
Breda, Noord-Brabant 4811

Aanvang: 22.00 uur
Zaal open: 22.00 - 02.00 uur
Prijs aan zaal: € 10,00
Prijs voorverkoop: € 8,00
Start voorverkoop: 14-09-2006

Bekend uit de soundtracks van o.a. The Sopranos, Austin Powers: The Spy Who Shagged Me en Kiss Kiss Bang Bang en van commercials voor GAP, Audi en Honda.

Dat we ooit nog iets zouden horen van Arling & Cameron, het duo dat ons in de jaren negentig 'easy tune' bracht, zat er niet echt in. Nadat tijdens een tournee door Spanje hun busje over de kop was geslagen, waarbij Richard Cameron zijn rug brak, besloten ze in 2002 uit elkaar te gaan. De scheiding was tijdelijk, blijkt nu.

Er is wel het een en ander veranderd, maar het gevoel voor perfecte popsongs is er bepaald niet minder op geworden. Hun meest recente album Hi-Fi Underground is een behoorlijk volwassen plaat, in de traditie van elektrobands als The Human League en het Franse Air. Het nieuwe Arling & Cameron is elektro-pop op zijn best: simpel, vrolijk en aanstekelijk. Muziek om heel hard mee te brullen (Get naked... shake it!), onderwijl de maat meestampend met de drumcomputer.

Hoewel het instrumentarium hoofdzakelijk elektronisch is, worden ook ‘gewone’, zelfs akoestische instrumenten niet geweerd. Alles volgens een strikt economisch principe: als het niet nodig is, weglaten. Wat overblijft is kraakhelder.

Official Website: http://www.mezz.nl/

Added by pietervanharen on October 3, 2006

Interested 1