Boomsesteenweg 508
Antwerp, Antwerp 2020

Alle kleuters zijn wel eens druk, bijvoorbeeld als ze opgewonden zijn voor hun verjaardag of hun energie kwijt moeten na een lange schooldag. Druk gedrag hoort bij de kleutertijd. Sommige kinderen zijn in vergelijking met hun leeftijdsgenootjes wel heel érg druk. Het lijkt wel of ze geen rustig moment kennen. Deze kinderen zijn vaak heel beweeglijk, altijd in de weer, zitten overal op en aan, zijn snel afgeleid en luisteren slecht. Voor deze kleuters is het leven niet zo gemakkelijk. Ze raken vaak in conflicten verzeild, zowel thuis als op school en krijgen al gauw het etiket 'lastig kind' opgeplakt.

Waarom een oudertraining?
Een kind opvoeden met druk, hyperactief gedrag is geen eenvoudige opgave. Ouders hebben dikwijls te maken met onbegrip vanuit de omgeving en denken soms dat zij de enige zijn met dit probleem. In zo'n situatie hebben ouders behoefte aan extra informatie en concrete adviezen voor de opvoeding, maar ook een steuntje in de rug door ervaring uit te wisselen met andere ouders die de situatie herkennen.

Voor wie?
De training is bedoeld voor ouders met een drukke kleuter die moeilijkheden ervaren met de opvoeding. Bij de opvoeding van drukke kinderen is het belangrijk dat ouders het samen eens zijn over de aanpak en elkaar steunen. Vanzelfsprekend zijn ouders die alleen hun kind opvoeden ook van harte welkom.

Bedoeling oudertraining
De training is bedoeld om ouders met een druk kind een steuntje in de rug te bieden bij de dagelijkse opvoeding. Er zijn vijf bijeenkomsten gepland, waarin volgende thema's aan bod komen: oorzaken van druk gedrag, hoe leren kinderen gedrag, grenzen stellen en structureren, bevorderen van gewenst gedrag, hanteren van lastig gedrag.

In de training zal gerichte informatie worden gegeven. Praktische oefeningen en thuisopdrachten vormen een belangrijk deel van het programma. Daarnaast is er veel gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen over de dagelijkse opvoedingsperikelen met een drukke kleuter.

Data : 11/09, 18/9, 2/10, 16/10, 23/10
Plaats :Centrum ZitStil, Boomsesteenweg 508, 2020 Antwerpen
Trainer : Marijke Vermeulen
Prijs :€ 100,00 (De deelnameprijs is geldig per persoon. Om tot de beste resultaten te komen, raden wij sterk aan dat beide ouders de cursus samen volgen. Gebruik van opleidingscheques mogelijk voor werknemers)
Inschrijven verplicht: via website www.zitstil.be

Added by Ragna on May 22, 2008

Interested 1