Universiteitsplein 1
Wilrijk, Antwerp 2610

Waarom tieners doen wat ze doen en zijn zoals ze zijn!?!

Wat?
Het opvoeden van tieners is in onze samenleving moeilijk en complex. Nemen jongeren nog voldoende verantwoordelijkheid? Hebben ze nog genoeg houvast?

Hoe komt het dat onze tieners doen wat ze doen en zijn zoals ze zijn? Hoe kunnen we de veranderingen in hun brein begrijpen? En wat betekent dat voor de manier waarop we met hen kunnen omgaan?

De vraag 'waarom' tieners doen wat ze doen leidt vaak tot conflicten en nukkig gedrag.
Tieners communiceren veel met elkaar, maar niet altijd evenveel met ons, de volwassenen die hen begeleiden. Je kan bij tieners succes boeken met een duidelijke en betrokken praatstijl. Wie daarbij gezonde grenzen durft te stellen en ondubbelzinnige verwachtingen durft te creëren, komt tot een betere sfeer thuis. De stap van discussiëren naar onderhandelen levert een duidelijke win-winsituatie op, en zorgt voor realistisch ouderschap. Het helpt om je opvoedingsdoelstellingen toch in de praktijk om te zetten.


Waar?
In de grote aula van de Campus Drie Eiken, Universiteit Antwerpen
Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk


Wanneer?
8 oktober 2009


Begegleider
door prof. dr. Peter Adriaenssens


Prijs?
Toegangsprijs:leden:5 euro, niet-leden: 9 euro


Inschrijving door storting van het juiste bedrag (minstens 2 weken vooraf) met vermelding van ‘Tieners - lidnummer - aantal personen’ op rek. nr. 000-0130677-18 van Gezinsbond SCW Antwerpen.

Added by www.groeimee.be on September 3, 2009

Interested 1