Helling 7
Utrecht, Utrecht 3523 CB

Zaal open: 19:30

Twee Excelsior-artiesten voor de prijs van een! Anne Soldaat kennen we als zanger/gitarist van de legendarische Nederlandse band Daryll-Ann en als frontman van Do-the-undo, de groep die hij oprichtte na het heengaan van Daryll-Ann. De afgelopen tijd hield Soldaat zich bezig met het coachen van de band GEM (wat resulteerde in een prachtig tweede GEM-album) en het schrijven van nummers voor zijn binnenkort te verschijnen soloalbum. Dat gaat hem vast vlot af, want Soldaat schudt de perfecte popliedjes uit zijn mouw met hetzelfde gemak als eh... Solo !

Het derde album van Solo verscheen november vorig jaar en had een toepasselijke titel: Before We Part. Vlak voor de release besloot toetsenist Simon Gitsels namelijk het duo te verlaten, zodat Michiel Flamman het nu weer in zijn eentje doet. Gelukkig is Flamman getalenteerd genoeg om Solo solo voort te zetten. Al jaren verblijdt hij ons met perfecte popliedjes, eerst als J. Perkin en sinds een paar jaar als Solo. De Volkskrant over zijn optreden op het Eurosonic-festival in Groningen: 'Hoed op, gitaar in de hand en mooie liedjes spelen. Het kan zo simpel zijn.' Waarom is deze rasartiest niet wereldberoemd?

Het nieuwe album van Anne Soldaat, getiteld "In Another Life", komt op 20 april uit en gaat deze avond voor het eerst live in première. Op het podium krijgt Soldaat gezelschap van een big band waar o.a. Maurits Westerik (GEM) en Marcel van As (Coparck) deel van uit maken.

Added by breun on April 19, 2009

Interested 1