Burgemeester Brouwerplantsoen
Amersfoort, Utrecht 3811

ACTS OP DE MISSISSIPPI

Perneau (14.30 – 15:00)

Perneau bestaat uit vijf jonge mannen wiens muzikale smaken veel varieren. Toch zijn ze in staat om een eigen, herkenbaar geluid te creëren. De muziek van Perneau is niet gemakkelijk met andere bands te vergelijken, maar er wordt gezegd dat ze klinken als Belgen afkomstig uit Scandinavië. Onlangs hebben ze vier nummers opgenomen die erg veelbelovend klinken. Na een tijdje afwezig te zijn geweest in de Utrechtse muziekscène zijn ze weer in volle sterkte terug en klaar om op het podium te laten horen wat ze in hun mars hebben.

http://www.myspace.com/perneau

Only Seven Left (15.30 – 16.00)

Is er een mininum leeftijd voor serieuze rock? De jongens van Only Seven Left bewijzen het tegendeel. Met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar staat deze Hilversumse pianorockband weliswaar aan het begin van hun carrière, de toekomst ziet er veelbelovend uit. Hun muziek is beïnvloed door onder andere Keane, Air Traffic en Something Corporate. Hun hoofdingrediënten zijn melancholie, poëtische teksten en natuurlijk de piano.

http://www.myspace.com/onlysevenleft

mailman john (16.30 – 17.00)

mailman john is een doe-het-zelver. Een harde werker. Vroeg op, laat naar bed. Altijd dromen. Verder willen, maar dan zonder ooit helemaal weg te raken van waar het begon. Achterhoekse weilanden, spelend in een paardenstal op de vierkante meter, ruimtes onderzoekend. Al een aantal jaren is deze band bezig ook landelijke bekendheid te verkrijgen. Het jongste resultaat is de onlangs uitgebrachte EP ‘Soundcheck for birds’, die ze live ook overtuigend weten te brengen, getuige hun halve finale plaats in de Grote Prijs van Nederland.

http://www.myspace.com/mailmanjohn

Markowski (17.30 – 18.00)

Sonja Markowski is geboren in Berlijn en in 1994 richting Rotterdam gegaan om daar aan het conservatorium te studeren. Tot op vandaag is muziek haar passie. Markowski speelt ‘rootsy pop with country flavor’. De muziek heeft een eigenzinnig randje, maar toegankelijk is het zeker. De liedjes doen denken aan een vriendschappelijke ontmoeting tussen Ryan Adams, Sheryl Crow, Bob Dylan, kd lang en Jeff Buckley. De teksten schilderen beelden in je hoofd die je moeiteloos in het hart raken.

http://www.myspace.com/thisismarkowski

Sheriff of Hong Kong (18:30 – 19.00)

Sheriff of Hong Kong bestaat sinds de zomer van 2006, een zomer waarin volop is geïmproviseerd en geëxperimenteerd. Inmiddels is Sheriff of Hong Kong, afkomstig uit Baarn, uitgegroeid tot een echte live band. De onrust, het experiment en de energie staan centraal. Met nieuwe bassist Joost Oskamp (Joosk) aan het roer zijn ze bezig de podia weer te beklimmen en gelukkig slaan ze In vervoering niet over.

http://www.myspace.com/sheriffofhongkong

Stairs to Nowhere (19:30 – 20:00)

Deze band uit Utrecht zal onze eerste dag gaan afsluiten. Stairs to Nowhere speelt extraordinaire garagerock met geluiden gevonden in verlaten fabrieken en vermengd met de roest van duizend metalen autowrakken. Dat ze nergens voor terugdeinzen blijkt wel uit het feit dat ze een half jaartje geleden ‘ingebroken’ hebben in Vredenburg en daar in de oude zaal een optreden hebben verzorgd en dit gefilmd hebben. Rock met ballen dus en een fijne afsluiter voor de eerste dag In Vervoering!

http://www.myspace.com/stairstonowhere

ACTS IN DE SLOEP/VOUWWAGEN

Marten de Paepe (sloep: 14.00 – 14.30, vouwwagen: 16.00 – 16.30)

Marten de Paepe is lid van het jongste gilde van Nederlandse singer-songwriters. Hij maakt warme, akoestische fluisterliedjes die worden geplaatst in het genre van americana en new folk. Met minimale middelen maakt hij uitgesproken lente- en herfstmuziek, maar deze zullen in de zomer ook ongetwijfeld mooi klinken.

http://www.myspace.com/martendepaepe

Joosk (sloep: 15.00 – 15.30, vouwwagen: 17.00 – 17.30)

Joosk is het solo-project van Joost Oskamp, beter bekent als bassist van Taxi to the Ocean. Zijn muziek gaat naar eigen zeggen terug naar de essentie. Wij gaan ervan uit, Joosk kennende, dat deze essentie onderbouwd wordt met pakkende ritmes, een zachte stem en een flinke dosis humor. Zijn muziek raakt je en is perfect voor een intieme setting zoals een sloep of vouwwagen.

http://www.myspace.com/joosk

Mooncrow (sloep: 16.00 – 16.30, vouwwagen: 14.00 – 14.30)

Mooncrow is een singer-songwriter uit Amersfoort die is grootgebracht met en geschoold in klassieke muziek. Nu schrijft hij liedjes die omschreven zouden kunnen worden als hedendaagse folk. De muziek van Mooncrow is melancholiek, kalmerend en zijn teksten zijn niet zelden zonder humor.

http://www.myspace.com/mooncrow17

Mezlev (sloep: 17.00 – 17.30, vouwwagen: 15.00 – 15.30)

Onder een nieuwe naam brengt Mezlev dezelfde zachte en scherpe, zoet en vieze, dromerige en rauwe liedjes als hij vorig jaar onder de naam Elias d’Oemp ten gehore bracht. Zijn liedjes zijn puur en oprecht en de doordringende stem van Mezlev zal ervoor zorgen dat de pakkende teksten ook echt binnenkomen.

http://www.myspace.com/mezlev

Tududuh (sloep: 18.00 – 18.30, vouwwagen: 19.00 – 19.30)

Tududuh is het project van ex-Glenister frontman Ronald Straetemans. Op zijn demo’s wordt hij ondersteund door vrienden uit bands zoals GEM en Most Unpleasant Men. Live speelt Tududuh zijn nummers zonder band, soms onderbouwd door zijn 30-jaar oude cassettespeler of andere muzikanten. Beïnvloed door artiesten als David Bowie en Das Pop heeft hij net zijn tweede plaat tududuh 02 uitgebracht waarvan hij ongetwijfeld iets zal laten horen op In Vervoering.

http://www.myspace.com/tududuh

a balladeer (Marinus solo) (sloep: 19.00 – 19.30, vouwwagen: 18.00 – 18.30)

Marinus de Goederen, zanger en liedjesschrijver van a balladeer, heeft een jaar in de Verenigde Staten gewoond. Dit land vormt het decor voor het nieuwe a balladeer album ‘Where Are You, Bambi Woods?’, wederom een luisteralbum met mooie pop-rock songs waarbij de teksten essentieel zijn. Genoeg over a balladeer, Marinus gaat op In Vervoering namelijk solo. Hij ziet het als een nieuwe uitdaging om ook in zijn eentje mooie popliedjes ten gehore te kunnen brengen, een uitdaging waar we erg naar uitkijken!

http://www.myspace.com/aballadeer

DOORLOPENDE ACTS

Radio Barkas

Radio Barkas is het kleinste mobiele radiostation van Nederland dat op In Vervoering voor vintage achtergrondmuziek gaat zorgen. Vanuit een ingekorte DDR Barkas draaien ze originele krakende LP’s en singeltjes uit de jaren vijftig en zestig. Van rock&roll tot oude ska en surf. Van rhythm&blues tot exotische jazz, calypso en mambo. Al met al een uitzonderlijke platencollectie, die op geen enkel ander radiostation te horen is.

http://www.radiobarkas.nl/

Luchtpost

Heb jij een wens? In het luchtpostkantoor op In Vervoering kun je hem versturen. Zonder vliegtuigen maar met ballonnen. Je wens wordt per express-ballon de hemel in gezonden. Het is dus maar de vraag waar je wens terecht komt. Wie weet is er iemand die kan helpen, misschien komt je wens zelfs uit.

http://www.stichtingpolly.nl/

Breaking Ground & Moving Concepts

Breaking Ground is een platform voor Europese studentenfilms. Speciaal voor In Vervoering komen ze langs met de beste studentenfilms uit heel Europa die ze op originele wijze zullen vertonen. Zo zullen er films worden gedraaid in de mobiele bioscoop van Moving Concepts, een intiem zaaltje achterin een DAF vrachtwagen, en worden er films op bestelling geleverd door rondrijdende pizzascooters.

http://www.breakingground.eu/ en http://www.movingconcepts.org/

Oscar Kocken

Oscar Kocken werd in 2004 bekend na het winnen van de schrijfwedstrijd ‘Write Now!’ in Eindhoven. Sindsdien publiceerde Kocken columns en verhalen in onder andere Elle, NRC Handelsblad, Mister Motley, Spunk en Theatermaker. Daarnaast was hij dramaturg bij Tarkan Köroglu (Theater EA in Utrecht), programmeert hij voor het Rozentheater in Amsterdam en speelt hij viool bij de band ARR.

http://www.oscarkocken.nl/

Jaap Robben

Jaap Robben is schrijver, dichter, theatermaker, presentator en filmmaker: kortom, een duizendpoot. Met drie bundels, waarvan de laatste getiteld ‘Zullen we een bos beginnen?’ en publicaties in onder andere NRC Handelsblad en Dagblad Trouw, treedt hij op door heel Nederland. Op In Vervoering zal hij zijn cabareteske columns en gedichten voordragen. Kortom: literatuur met een humoristisch tintje!

http://jaaprobben.wordpress.com/

Chiron Holwijn

Chiron Holwijn is sinds 2001 als acteur en schrijver verbonden aan Likeminds. Bij dit toneelgezelschap maakte hij onder meer zijn solovoorstelling ‘35 minuten’, waarvan een ingekorte versie vorig jaar op Crossing Border was te zien. Sinds hij tijdens zijn opleiding Writing for Performance ontdekte hoe prettig dichten is, treedt hij ook op als dichter.

http://chironskiswonderfulworld.wordpress.com/

Official Website: http://www.in-vervoering.nl/

Added by breun on August 5, 2009

Interested 1