Enghavevej 40
København V, Hovedstaden

AKRON/FAMILY (US)
Support: Greg MacPherson (CAN)

Lille VEGA 12.04.07 kl. 21:00
Forsalg: 110 kr. + gebyr
Entré: 130 kr.

Amerikanske Akron/Family spiller alternativ folk og indie-rock i stil med Animal Collective. Musikken er produceret af Michael Gira fra The Swans. I 2005 udgav de deres første fuldlængde album. Et selvbetitlet og yderst anmelderrost album. I oktober 2006 fulgte så deres andet album Meek Warrior.

Lyduniverset er på én gang indlevende og fyldt med fængende melodier, men også udsvævende og syret. Et kendetegn ved Akron/Familys sange er, at nogle starter ud i et Beatles-inspireret univers og bevæger sig over i et Led Zeppelin'sk syret lydbillede.

Der er hermed lagt op til en intens aften i Lille VEGA, som tilmed kan gå hen og blive "en af de der" helt uforglemmelige koncerter og en af de vigtigste i 2007.

BONUSINFO:
Akron/Family er en stærk repræsentant for genren, der ofte kaldes Weird Folk eller Freak Folk og mest af alt er kendt for artister som Devendra Banhart og Joanna Newsom. Kvartetten fra New York er signet til Michel Giras (Swans, Angels of Light) label Young God Records – samme Michel Gira, der også opdagede Devendra Banhart og som er anerkendt for at være toneangivende indenfor New York’s indie-akustiske scene.

Anarkistiske koncerter
Selvom anmelderne har været begejstrede over gruppens albums, er det intet mod de reaktioner, Akron/Familys koncerter har fået. De fire musikere spiller på alt, hvad de kan få fat i af mere eller mindre anerkendte instrumenter, traditionelle pop og folk strukturer afløses skiftevis af ren støj og flerstemmige korrarrangementer, og balancen mellem anarki og kontrol reddes mest af alt af gruppens tekniske dygtighed og tight præcision.

Nyeste album
På albummet Meek Warrior fra efteråret 2006 er Akron/Family stadig et studie af kontraster selvom produktionen er blevet mere intim. En stor del af elektronikken er lagt på hylden til fordel for en inciterende blanding af folkemusik, freejazz, a capella sang og sort drone.

Alle Akron/Familys albums har været radikalt forskellige. Men sikkert er det nok, at koncerten på VEGA vil byde på både melodica, hvid støj og korharmonier. Samt en oplevelse, der vil være fuldstændig uforudsigelig.

Akron family er: Dana Janssen, Seth Olinsky, Miles Seaton og Ryan Vanderhoof. Alle er I midten af tyverne.

Diskografi:

Akron/Family & Angels of Light - split cd med Angels of Light (2005)

Akron/Family s/t (2005)

Meek Warrior (2006)

Official Website: http://vega.dk/Kalender/Kalender/2007/4/akron_family.aspx

Added by jakobbon on April 11, 2007

Interested 1