Voorstraat 71
Utrecht, Utrecht 3512

Adebisi Shank (Ire), Marvins Revolt (Den), Shuriken (Utr)

Adebisi Shank is een muzikaal trio afkomstig uit Wexford (Ierland) met maar 1 doel voor ogen: keihard rocken! Maar dan niet via de gebaande paden, maar liever op een dwarse manier. Denk aan een flink overstuurde mix van Shellac, Fugazi en van die latere Dischord-bands als Q and Not U en je hebt misschien een idee. En voor wie bij het Terrordactyl optreden vorig jaar in het ACU was: Adebisi Shank deelt de geniale ritmesectie (drummer en bassist dus) met die band. (www.myspace.com/adebisishank)

De heren zijn op tour met een ander trio dat zich enigszins in hetzelfde muzikale vaarwater begeeft: Marvins Revolt uit Kopenhagen, Denemarken. Ook de Denen houden van een potje dwarse gitaarrock/noise, maar laten in vergelijking met hun Ierse tourmakkers iets meer ruimte voor zeg maar gerust poppy melodieen en, jawel, 'het liedje'. (www.myspace.com/marvinsrevolt)

Opener deze avond is het Utrechtse Shuriken. Deze relatief nieuwe band bestaat uit leden van onder meer We vs Death en speelt naar verluid degelijke 'ouderwetsche' indierock, in de beste Dinosaur en Blonde Redhead traditie.

Aanvang: 21:30 uur * Prijs: 5,-

Added by maartenbrinkerink on December 7, 2007

Interested 1