Oude Beestenmarkt
Gent, Oost-Vlaanderen

Venus 20:00 - 21:00
Het Brusselse viertal Venus speelde onbewust een voortrekkersrol toen ze in 1997 samen muziek begonnen te maken. Van Ghinzu, Girls In Hawaï en Hollywood Porn Stars was nog geen sprake en ons Franssprekende landsgedeelte leek wel braakliggend terrein wat popmuziek betrof.
2 uitstekende studio-albums brachten Venus op belangrijke concertpodia in Frankrijk en Zwitserland, waar ze al snel populairder werden dan in Vlaanderen om de hoek, waar ze door pers en vooral radio gemakkelijkheidshalve genegeerd werden.
Hun nieuwste album "The Red Room", gecoproduced door Head (P.J. Harvey, Marianne Faithfull, Massive Attack) breekt met het zuiver akoestische geluid van hun vorige platen, maar er worden geen bruggen verbrand. Het bekende Venus-geluid werd verdiept en uitgepuurd, ontdaan van alle overbodige truukjes, overdubs of effecten. Spaarzaamheid loont soms en leidt in dit geval zelfs tot rijkdom.
Venus maakt blues voor het jaar 2006, zonder franje, en heeft nog steeds de reputatie dat ze hun live-publiek compleet overdonderen.

Absynthe Minded 22:30 - 23:30
Geloof het of niet, maar de Gentse succesformatie Absynthe Minded begon ooit als een éénmansproject. De eerste demo's van zanger-gitarist-brein Bert Ostyn werden opgenomen zoals het hoort: in de obscuriteit van een kleine studentenkamer in Gent.
Anno 2006 is Absynthe Minded niet meer weg te denken uit favorietenlijstjes allerhande. Hun tweede full album 'New Day' wordt de hemel in geprezen om zijn eenvoud, sereniteit en evenwicht tussen jazzy folkrock en intieme melancholische liedjes. De single 'My Heroics, part one' is goed op weg naar een stek in de hoogste regionen in de Top-100 aller tijden.

Gratis

Official Website: http://boomtownlive.be/

Added by prupert on July 5, 2006

Interested 1