Verkenstraat 33
Stekene, Oost-Vlaanderen

De illustere Jean-Marie Aerts had zo zijn redenen om de tweede cd (New Day - Januari 05) van dit semi-akoestische vijftal uit Gent te producen. Van hem mocht Absynthe Minded zijn eigen weg zoeken. De groep zocht zijn muzikale extremen op en puurde een collectie coherente, pakkende songs uit het experiment.
Absynthe Minded bewandelt met gemak de dunne lijn tussen het folkie café-gevoel en de hard rock ? la 777, wat vroeger trouwens ook een Stekens café was. Dit eigengereide kwintet had de zilveren Rock Rally-medaille niet nodig om aan te tonen dat het een enorme belofte is. De meeste maakte songschrijver Bert Ostyn al waar op dit even elegante als bohémienachtige debuut, met jazzpop, zigeunerswing en een vleugje Amerikaanse folk. Het bruist van de ideëen, rockt met viool en piano, en kust dames steels op de hand. Ostyn :"We zouden graag bekend worden bij het festivalpubliek. Anderzijds vind ik het geweldig dat mensen die twintig jaar ouder zijn dan wij, onze muziek appreciëren.''
Maar de grootste winst op deze geslaagde tweede worp blijft toch dat Absynthe Minded gewoon weer liedjes maakt die u mee kan zingen of fluiten. Een bank vooruit en een kus van de juffrouw.

Added by krisbuytaert on January 20, 2006