Bemuurde Weerd
Utrecht, Utrecht

Entree: €9 (na 23:00 €6)
Zaal open: 19:00

Op vrijdag 23 mei verandert EKKO voor éénmaal in The Haçienda.

Deze legendarische club in Manchester was in de jaren '80 de geboorteplaats van Rave, Acid House en Britpop. Behalve eigenaren New Order speelden hier onder meer The Smiths, Happy Mondays, Oasis en Blur naast de meest toonaangevende DJ's.

Wat kun je verwachten van A Night @ The Haçienda?

Een gelukzalige avond vol baggy Britpop, Ibiza, cocktails, Rave & Acid, fake palm trees, glowsticks, sombrero's en 24 Hour Party People!

Line-up:
- Control - Debuutfilm van Anton Corbijn
- Closer to Curtis - Joy Division tribute band
- Lesbian Mouseclicks - Live Utrechtse Electro
- Special Guest

Doorlopend:
- The Haçienda DJ's - Joostermann, Sille

Flashback to The Haçienda:
http://www.theHaciendamustbebuilt.co.uk/

Meer info:
www.myspace.com/haciendanight

Op een herfstachtige avond in oktober 2007 zag Richard Jongetjes (oud-programmeur van Hedon en Noorderslag) de film Control, de eerste speelfilm van topfotograaf Anton Corbijn. De film vertelt over het leven en de dood van frontman Ian Curtis van de legendarische eighties band Joy Division. Hoewel de muziek van de band nog steeds -en opnieuw- door tallozen bewonderd wordt (denk aan bands als Interpol en Arcade Fire), viel het Richard op dat er in Nederland nog geen tribute band van Joy Division bestaat die het voor liefhebbers en geïnteresseerden mogelijk maakt om toch nog eens een optreden van Joy Division te ervaren. Richard speelde al snel met het idee om een combi avond samen te stellen waarbij eerst de film Control gedraaid wordt, waarna de tribute band Closer To Curtis de liveset van Joy Division op het podium zet.

http://www.myspace.com/closertocurtis

Official Website: http://www.ekko.nl/site/?maand=5&programmaid=176

Added by breun on May 1, 2008

Interested 3