TBA
Zagreb, Grad Zagreb

Uvijek aktualna i nezaobilazna tema, a posebno u 2009. godini - godini globalnih ekonomskih promjena, za sve pa tako i za stručnjake u području upravljanja ljudskim resursima je upravljanje promjenama. Promjene su neizbježne i vječne pa pitanje koje si svakodnevno možemo i, vjerojatno trebamo, postaviti jest: Želimo li promjenama upravljati ili ih samo preživjeti?

Kako bismo mi sami, a time i organizacija za koju radimo, (p)ostali konkurentni, svjesnost o važnosti reagiranja na promjene, neophodna je, no ne i dovoljna. Reakcije na promjene mogu biti vrlo nepopopularne (no nažalost, i neizbježne) i time mogu ostavljati prostora za nerazumijevanje i različito tumačenje koje može (ne)opravdano utjecati na naš ugled i ugled organizacije koja stoji iza njih. Organizacijski imidž možemo kreirati, no ugled je nešto što trebamo zaslužiti. U konačnici, zasluge za dobar ugled često ne pripadnu onome što radimo, nego načinu na koji to radimo. Svaka organizacija ima, a ako nema trebala bi privući i zadržati, ljude koji znaju koji je to način. Koji su to ljudi? Zaslužuju li isti tretman kao i ostali? Što s njima? Sve su to pitanja na koja tražimo odgovore. S druge strane, kako motivirati većinu zaposlenika unutar svake organizacije koji to zaslužuju i bez kojih ne možemo jer upravo oni osiguravaju stabilnost našeg poslovanja bez obzira što ne ulaze u mali postotak talenata? Koja su to kreativna motivacijska rješenja koja podrazumijevaju nagrađivanje, a ne podrazumijevaju novac? O svemu navedenom, a i šire, imat ćemo priliku slušati u okviru konferencije „8. SEE Human Resources Management Arena“, čiji sadržaj pokriva sljedeće četiri tematske cjeline:

I. HR I LEADERSHIP: PREŽIVLJAVANJE PROMJENA ILI UPRAVLJANJE PROMJENAMA?

II. UPRAVLJANJE UGLEDOM KOMPANIJE U VRIJEME NEPOPULARNIH MJERA I PROMJENA

III. TALENT MANAGEMENT: KAKO ODRŽATI ZDRAV VRT U SUROVIM UVJETIMA?

IV. NAGRAĐIVANJE KAO MOTIVACIJA I KAO UŠTEDA: KREATIVNOST NA DJELU

Stručnjaci iz različitih područja će nas kroz niz zanimljivih predavanja tijekom konferencije, a nadamo se i nakon nje, potaknuti na razmišljanje, diskusiju, a time i preispitivanje dosadašnjeg načina funkcioniranja i uloge HR-a te nam ponuditi alate i informacije koje će mnogima dati novu perspektivu, a time i olakšati reagiranje na novonastale okolnosti.

Official Website: http://www.infoarena.hr/hrma2009

Added by BerislavLopac on September 11, 2009

Interested 1