Lijnbaansgracht 234a
Amsterdam, Noord-Holland 1017

[voorverkoop vanaf 4 oktober]

Dat een tijdschrift over popmuziek 35 jaar stand weet te houden en nog steeds als het grootste en invloedrijkste van het land wordt gezien, dat feit alleen al is bijzonder. OOR overleefde menige storm, in muziek- en tijdschriftland. Daarom: een feestelijke jubileumeditie (OOR 11) en een passend feest in samenwerking met de Melkweg. 35 jaar OOR staat voor 35 jaar popmuziek. OOR blikt terug volgens het principe: welke bands horen we NU terug in de eigentijdse muziek? Welke acts zijn met terugwerkende kracht misschien wel groter en belangrijker geweest dan de coversterren van toen die samen de officiƫle canon van de popmuziek vormen?
In de speurtocht naar een van die grondleggers zijn de legendarische Stranglers gecontracteerd. Van hun new wave fame en No More Heroes naar een uitstekende nieuwe plaat, Suite XVI, waarmee de groep zich moeiteloos handhaaft tussen menig nieuwe Britse hype en hoop... The Stranglers zijn nog altijd relevant!

Daarnaast het eerste publieke optreden van de originele begeleidingsband van Herman Brood, The Wild Romance. Met Cees Meerman, Freddie Cavalli, gitaarprins Danny Lademacher en als waardig nieuw boegbeeld: Ellen ten Damme. Alle Brood-hits passeren de revue.

Speciaal voor 35 Jaar OOR is de Excelsior All-Star Band in het leven geroepen. Aangevoerd door Solo en begeleid door tal van Excelsior-kopstukken zal deze gelegenheidsformatie ons jubileumnummer van een passende soundtrack voorzien. Verwacht de gekste covers en de mooiste uitvoeringen van De Classics. Jacob de Greeuw (zanger/gitarist/componist van Johan; Jacob is Johan), Erik de Jong alias Spinvis en Anne Soldaat (ex-zanger/gitarist van Daryll-Ann, nu actief als Do The Undo) hebben alvast hun medewerking toegezegd. Meer namen volgen.

Tot slot zou OOR OOR niet zijn als niet het nieuwste snoepje van de week zou worden geserveerd. Die ontdekking houd je nog even tegoed...

Official Website: http://www.oor.nl

Added by mvexel on October 2, 2006

Interested 1