Oudegracht 245
Utrecht, Utrecht

Entree: €13

Donderdag 15 mei bestaat VPRO’s 3VOOR12 tien jaar. Op deze dag laat het multimediale platform zien waar het voor staat: passie voor de beste popmuziek, voor de beste Nederlandse artiesten, voor de beste live muziek in clubs en op festivals. Zowel de medewerkers van de landelijke site, als de duizend vrijwilligers van de zestien lokale divisies van 3VOOR12, rukken 15 mei uit om de beste nieuwe popmuziek uit Nederland en daar buiten te laten zien en horen. 3VOOR12/Utrecht pakt aan de Oudegracht flink uit in Tivoli, met Loney, Dear en een exclusief optreden van de Blue Grass Boogiemen met een aantal bijzondere gasten.

Vanaf 20.00 breekt het feest los met een optreden van de voor deze gelegenheid speciaal samengestelde Blue Grass Boogiemen Revue. Onder begeleiding van deze Utrechtse bluegrassvirtuozen komen 'Utrecht's finest' stuk voor stuk voorbij: Solo, C-Mon & Kypski, Marike Jager, Gasoline Brothers, Jerry Goossens (bekend van Misselijk) en Joris Linssen alias Ome Cor zingen hun grootste hits in een zeer smakelijke bluegrasssaus. Dit is een uniek optreden, dus mis deze kans niet!

Behalve in de popzalen van het land, is het evenement ook te zien op internet, waar elke lokale 3VOOR12-divisie haar eigen tv-kanaal krijgt om drie uur lang te laten zien dat de Nederlandse muziekscene gezond en opwindend is. 3VOOR12 laat met het project opnieuw zien wat de kracht van nieuwe media is: de macht ligt bij de kijker! Die kan de 15e schakelen tussen het aanbod aan artiesten dat op de verschillende kanalen te zien is.

Meer informatie vind je ook op http://www.3VOOR12.nl Er zijn diversen prijzen door 3VOOR12 in de wacht gesleept: de Pop Pers Prijs, de Prix Europa, de UPC Digital Award, de Zilveren Pritchett, de Gouden Pixel en de Life Time Achievement Award van de Vereniging van Nederlandse Pop Podia in de wacht.

Al die prijzen zijn natuurlijk geweldig, maar daar heb jij als lezer helemaal niets aan. Waar je wel wat aan hebt, is 15 mei: zorg dat je er bij bent!

Official Website: http://3voor12lokaal.vpro.nl/magazines/news/index.jsp?portals=6337&magazines=6338&news=960665

Added by breun on April 11, 2008