Kršnjavoga 1
Zagreb, Grad Zagreb 10000

Pridružie nam se na regionalnoj konferenciji 1. SEE Financijskoj Areni koja će se održati 23. i 24.11.2009. godine u Zagrebu, u hotelu Westin.

Ovaj susret organiziramo u vrijeme kad se financijska industrija u Hrvatskoj i drugim zemljama jugoistočne Europe nalazi pred vjerojatno najvećim izazovima dosad.

Poput ostalih zemalja, zemlje u regiji suočavaju se realnošću globalne financijske krize i prilagodbe novim međunarodnim standardima u području financija. No, pred njima je i dodatan izazov - učinkovita prilagodba financijskim standardima i propisima Europske unije, kao jedan od koraka na njihovu putu prema članstvu u EU. Hrvatska je u ovom području već ostvarila mnogo, ali pred nama su već nove promjene, poput prilagodbe “Baselu III” ili novim računovodstvenim standardima.

S obzirom na aktualnost ove teme i njezine implikacije na financijsku industriju i gospodarstvo zemalja jugoistočne Europe, odlučili smo organizirati regionalnu konferenciju pod nazivom "1. SEE Financijska Arena - Izazovi razvoja financijske industrije" kako bismo svim zainteresiranima pomogli da steknu što bolji uvid u postojeće promjene i da se što kvalitetnije pripreme za predstojeće izazove.

Konferencija će okupiti niz uglednih stručnjaka iz Europske unije, Hrvatske i regije koji će sudionike detaljno upoznati s novostima u području reguliranja financijske industrije.

Glavne teme konferencije su:

• Scenariji razvoja financijske industrije u idućih desetak godina
• Novi standardi u upravljanju rizicima (Basel II i Basel III)
• Novi međunarodni računovodstveni standardi
• Promjene u platnom sustavu uslijed novog Zakona o platnom prometu
• Novosti u području pranja novca
• Novi Izazovi i rizici na tržištu kapitala
• Promjene u modelu nagrađivanja managementa
• Tehnološki izazovi financijske industrije

Konferencija je namijenjena širokom spektru predstavnika gospodarskog i financijskog sektora - predsjednicima i članovima upravnih i nazdornih odbora banaka, društava za upravljanje fondovima, osiguravajućih društava i brokerskih kuća, stručnjacima u upravljanju rizicima, stručnjacima u računovodstvu i platnom prometu, investitorima, revizorima, poduzetnicima te svima ostalima zainteresiranim za financijsku industriju.

Official Website: http://www.infoarena.hr/finarena2009

Added by BerislavLopac on October 31, 2009

Interested 1