Lijnbaansgracht 234a
Amsterdam, Noord-Holland 1017

De 4000 km lange kustlijn van Senegal tot Angola leverde 3 eeuwen lang miljoenen plantageslaven aan de Europese kolonisten in Amerika, Brazilie en het Caribisch gebied. Deze deportatie van mensen uit Afrika veranderde het aanzien van de wereld meer dan welke oorlog ooit heeft gedaan. De Europeanen kochten de geroofde mensen van Afrikaanse koningen en tussenhandelaren.

Van oktober t/m december zijn portretten uit het boek
‘Boom der Vergetelheid’, dat Laura samen met haar partner Hans Samsom maakte, aan de Zwarte Muur van het Melkweg Café te zien.
Haar werk is geëxposeerd in musea en galeries in binnen- en buitenland zoals Huis Marseille, Stedelijk Museum, Nederlands Fotomuseum, FOAM, Künstlerhaus Bethanien (Berlijn) Fondation Cartier pour l'Art Contemporain (Parijs), Museum Moderne Kunst Arnhem en een aantal keren in de Melkweg Galerie.
Ze geeft gastcolleges Visuele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft les gegeven op de kunstacademies in Utrecht en Den Haag.

Aan de Zwarte Muur wordt sinds 1994 ieder jaar origineel werk van een Nederlandse kunstenaar geëxposeerd, telkens een serie foto’s voor de duur van 3 maanden. Er is werk te zien geweest van Lieve Prins, Erwin Olaf, Anouschka Blommers, Yee Ling Tang,
Diana Blok, Sarah Wong, Martijn van de Griendt, Liselotte Schuppers, Ilse Schrama e.a.
In 2007 zijn 4 series te zien van Laura Samsom Rous.

Official Website: http://www.melkweg.nl/artikelpagina.jsp?language=nederlands&batchno=1&offset=0&artikelid=58643&disciplineid=fotografie&agendaitemid=58642

Added by zoran on November 15, 2007