Domplein 4
Utrecht, Utrecht

Lezing door Ulf Hackauf van The Why Factory

Is de toekomst aan de stad? Twee jaar geleden passeerden we een magische grens: voor het eerste in de geschiedenis woont meer dan vijftig procent van de wereldbevolking urbaan. Dat percentage zal de aankomende decennia alleen maar toenemen. Deskundigen buigen zich over de vraag hoe de steden leefbaar kunnen blijven. Toverwoorden daarbij zijn diversiteit, duurzaamheid, creatieve economie en burgerschap.
Maar hoe geef je daar handen en voeten aan? Deze avond staat daarbij duurzaamheid centraal: Kan je alle toekomstige bouwprojecten klimaatneutraal plannen? Kan een stad duurzaam zijn?

Ulf Hackauf van The Why Factory spreekt over de ontwikkeling van de stedenbouw gebaseerd op internationale voorbeelden en ervaringen én over de aanstaande publicatie van zijn 'fabriek': the Green Dream. The Why Factory is een internationale denktank en onderzoeksinstituut van architecten en stedenbouwkundigen, opgezet door architectenbureau MVRDV en de TU Delft, geleid door professor Winy Maas. Klik hier voor meer informatie.

De Stand van de Stad lezing is een initiatief van de Public Space Foundation in samenwerking met debatcentrum Tumult en keert jaarlijks terug. In de Stand van de Stad lezing wordt vanuit nieuwe theoretische inzichten gekeken naar stedelijke ontwikkelingen om de discussie over Utrecht te ontstijgen en daardoor beter te begrijpen.

Added by kaeru on March 31, 2010