Landbergstraat 15
Delft, Zuid-Holland

Site

KUNSTSTOF LEEFT! EEN BLIK IN DE TOEKOMST
door Sjef de Bruijn
dinsdag 7 maart 2006, 12:45 uur
Faculteit IO
Toegang gratis

geen aanmelding nodig

LOCATIE: Faculteit IO, Van der Grintenzaal, Landbergstraat 15, Delft
TOEGANG: Gratis

Een wereld zonder kunststoffen is onvoorstelbaar, maar onvoorstelbaar is ook welke mogelijke kunststoftoepassingen in producten nog voor ons liggen. Het imago van een materiaal is zo goed als zijn toepassing.

Kunststoffen hebben hun imago van goedkoop en kwetsbaar inmiddels al lang achter zich en spelen inmiddels een leidende rol in de nieuwste technologische ontwikkelingen. In de lezing worden verschillende voorbeelden gegeven van huidige razendsnelle (materiaal)ontwikkelingen en nieuwe mogelijke producttoepassingen die daardoor ontstaan. De uitdaging voor de ontwerpende ingenieur ligt in het doorzien van deze nieuwe productkansen. Met voorbeelden die aansluiten bij de megatrends in de markt en over alle vakgebieden verspreid, wordt de toehoorder geprikkeld. De vraag wat er gebeurt als petroleum ? de grondstof voor traditionele kunststoffen ? uitgeput raakt wordt niet geschuwd.

Sjef de Bruijn is hoogleraar Industrieel Ontwerpen in het bijzonder Konstrueren met Kunststoffen aan de TU Delft. Hij promoveerde daar op het gebied van de verwering van kunststoffen. Sinds 2002 is hij als director R&D verantwoordelijk voor de productontwikkeling bij Environmental Solutions Europe, producent en verkoper van afvalsystemen,
zoals de bekende 2-wiel containers.

uit de reeks materialenreeks: plastic

Added by alper on January 30, 2006