Kersnikova 6
Ljubljana, Ljubljana 1000

Zadnji torek v marcu bo predaval Boris Horvat iz podjetja ABM d.o.o, ki je pred kratkim doseglo pomembno zmago v desetletje trajajocih sporih z nacionalnim telekomunikacijskim operaterjem. Vrhovno sodisce Slovenije se je prvic izreklo o varstvu konkurence in razsodilo da operater s prevladujocim trznim polozajem le-tega ne sme zlorabljati in na kakrsenkoli nacin diskriminirati drugih operaterjev. Predavanje bo imalo krajsi teoreticni uvod o varstvu konkurence, temu pa bo sledila podrobna analiza konkurencnih sporov med Telekomom Slovenije in tako imenovanimi alternativnimi ponudniki interneta, ki so pripeljali do danasnjega stanja na trgu.

Pipini odprti termini (POT) so redna tedenska odprta srecanja uporabnikov Linuxa in sorodnih odprtih tehnologij, na katerih se skozi izkusnje in predavanja udelezenci seznanijo z novimi triki ali programi. V Sloveniji je malo pravih srecanj uporabnikov Linuxa in sorodnih odprtih produktov in to praznino v Kiberpipi zapolnjujemo z rednimi tedenskimi odprtimi srecanji - POT - ki se pricnejo s tematskim predavanjem nato pa sledi druzenje in izmenjava izkusenj. Srecanja so namenjena vsem, ki se srecujejo ali pa se sele zelijo seznaniti z odprtimi tehnologijami, saj so idealno mesto, da dobijo vec informacij ter se 'v zivo' pogovorijo o problemih, s katerimi se spopadajo.

Vec informacij: http://pot.kiberpipa.org/

Projekt Pipin odprti termin poteka vsak torek ob 19. uri v Kiberpipi v sodelovanju z Drustvom uporabnikov Linuxa Slovenija - Lugos, vodi ga Andraz Sraka.

Kiberpipin arhiv predavanj in prenos v zivo: http://video.kiberpipa.org/
Vec informacij o Kiberpipinem programu: http://www.kiberpipa.org/

Official Website: http://www.kiberpipa.org/

Added by kiberpipa on March 15, 2009

Interested 2