Mariënburg 38-39
Nijmegen, Gelderland 6511PS

Een debat over de kwaliteit van het particuliere initiatief in Nederland.

Veel Nederlanders zijn in de afgelopen jaren gestart met een eigen ontwikkelingsproject, vaak na een bezoek aan een ontwikkelingsland. Inmiddels is er zo’n 500 miljoen euro per jaar gemoeid met deze vorm van ontwikkelingssamenwerking. Het aantrekkelijke ligt in de directe band tussen donor en ontvanger; je ziet als geldschieter meteen waar je geld terecht komt. Maar werkt het ook?

Wat is eigenlijk de kwaliteit van het particuliere initiatief? Staat amateurhulp gelijk aan amateurisme? Op maandag 19 november presenteert Lau Schulpen, onderzoeker aan het CIDIN, zijn onderzoek naar de particuliere hulpverlening in de ontwikkelingssamenwerking. Het is het eerste veldonderzoek (verricht in Ghana en Malawi) naar de kwaliteit van de particuliere hulpverlening door Nederlandse burgers. Wat zijn de belangrijkste resultaten van zijn onderzoek en wat zijn de reacties vanuit het veld op deze resultaten?

Sprekers
Lau Schulpen (onderzoeker CIDIN), Henny Helmich (directeur NCDO) en Robert Wiggers (directeur Wilde Ganzen)

Official Website: http://www.lux-nijmegen.nl/debat/archief/ontwikkelingswerk-doe-je-zo-een-debat-over-de-kwaliteit-van-het-particuliere-initiatie

Added by rolf on November 19, 2007

Interested 1