Lijnbaansgracht 234a
Amsterdam, Noord-Holland 1017

De Amerikaanse indierockers van Minus The Bear – geboren en getogen in Seattle – weten hoe je vanuit de underground scene door kan groeien. Een aantal leden heeft voorheen in donkere holen furore gemaakt met hardcorebands als Butch en About Kill Sadie. Diezelfde underground mentaliteit maakt Minus the Bear wild doch aaibaar. Na een succesvol optreden in de Amsterdamse Winston en de release van hun tweede volwaardige langspeler zijn ze eindelijk terug voor een échte clubshow in Nederland.

Minus The Bear mengt zich in het vaarwater van Sunny Day Real Estate en Death Cab For Cutie. Ondanks melige songtitels als "Hey, Wanna Throw Up? Get Me Naked" en openigszin “We don’t have money, so we can’t loose it,” is de muziek behoorlijk technisch. Het geluid is open, dansbaar, poppy en transparant, maar ook gelaagd en experimenteel.

Poppy, gelaagd en experimenteel zijn ook steekwoorden die voor support act Skip the Rush van toepassing zijn. Ze buigen Britse rock om naar Amerikaanse maatstaven waarbij de theatrale bombast van Muse op geheel eigen wijze wordt vermengd met de frisse dansbaarheid van bands als Bloc Party. Deze show vindt midden in het productieproces van hun nieuwe album plaats, dus verwacht een ‘sneak preview’ van een band waar we na de jaarwisseling meer over gaan horen.

Official Website: http://www.melkweg.nl/artikelpagina.jsp?artikelid=29938

Added by maartenbrinkerink on November 20, 2006