Zagrebačka avenija 100 a
Zagreb, Grad Zagreb 10090

Okosnica Web Weeka je Advanced Technology Day 4, koji će se održati u ponedjeljak, 17. studenog u Zagrebu. To je godišnji Microsoftov skup namijenjen profesionalnim programerima web-aplikacija, web-dizajnerima i IT profesionalcima, a ove godine ih na samom događanju očekujemo više od 250. Skup će ponuditi 18 predavanja organiziranih u 2 paralelna smjera te okrugli stol koji će okupiti vodeće domaće stručnjake. Više o sadržaju skupa pročitajte na stranici ATD4.

U utorak i srijedu, 18. i 19. studenog, organizira se prva online regionalna konferencija za CEE regiju (Central & Eastern Europe) na temu web-tehnologija pod nazivom VORT-EX. Sve predavanja mogu se pratiti putem Weba, na engleskom su jeziku, a održavaju se oba dana od 14-19h u tri paralelna smjera. Registrirati se može na vort-ex.com, gdje je objavljen i finalni raspored predavanja. Za studente će biti organizirano zajedničko gledanje predavanja na 7 tehničkih fakulteta diljem Hrvatske, a više o samoj konferenciji možete pročitati na stranici VORT-EX.

U četvrtak, 20. studenog, organizira se skup pod nazivom WebDevBiz – Web Development Business Day namijenjen tvrtkama koje se bave izradom web-stranica. Skup planira okupiti vodeće hrvatske web-agencije te će predstaviti različite prednosti i mogućnosti suradnje s Microsoftom i korištenja Microsoftovih tehnologija u svakodnevnom radu. Bilo da tvrtke koriste Microsoftove tehnologije pri izradi web-stranica ili ne, događanje će pružiti koristan uvid u različite tehnološke i poslovne aspekte kako Microsofta globalno, tako i lokalno.

Petak, 21. studenog, je rezerviran za skup imena WebHostBiz – Web Hosting Business Day, koji je, kako mu i ime kaže, namijenjen tvrtkama koje se bave smještanjem, odnosno hostingom web-stranica i web-aplikacija. Događanje će predstaviti trendove u svijetu hostinga, pokazati različite monetizacijske modele, pojasniti principe licenciranja te ukazati na različita tehnološka rješenja.

Official Website: http://www.microsoft.hr/webweek/

Added by BerislavLopac on October 23, 2008