Kruisstraat 15
Oss, Noord-Brabant 5341 HA

20 oktober - Groene Engel in Oss
Kiss//Kill Tour
met Rise a Thousand (NL) + FREUD (NL) + Pocket Rocket (Oos) + The Motion

en bont gezelschap op bezoek in de Groene Engel. De Kiss//Kill Tour 2007 strijkt op 20 oktober in Oss neer en toont nieuw Europees talent op het gebied van hardcore, punk en metal.

Rise a Thousand (NL)
Explosieve hardrock met screamo en slicke metal invloeden. Inclusief dubbelstemmige gitaarloopjes! Deze Utrechts/Bossche band stuitert er live dan ook lustig op los en weet met een energieke show goed te overtuigen. Zanger Maarten perst zijn uithalen uit zijn tenen. Rise a Thousand stond eerder al in zalen als 013, Tivoli en de Melkweg waar ze het podium deelden met o.a. Poison The Well, Saosin, 36 CrazyFists, Silverstein en neerlands trots Face Tomorrow.

F.R.E.U.D. (NL)
Het Tilburgse F.R.E.U.D. is een moderne metalband met een berg ambitie. Metalcore en in-you-face screams worden afgewisseld met delicate intermezzo’s en meerstemmige samenzang. Het debuut uit Wait Now uit 2003 deed het al erg goed in de diverse bladen en websites, maar na een aantal wisselingen in de line-up gaat het vanaf eind 2004 ineens echt hard met de band. FREUD staat binnen een jaar op bijna alle kernpodia van Nederland tijdens een door Converse gesponsorde tour. Het nummer Nightfalls komt vaak op MTV en de band staat in de finale van de Grote Prijs van Nederland. In oktober verschijnt het nieuwe album waarop duidelijk te horen is dat FREUD is gegroeid en volwassen is geworden. Met dit album For Reality Ends Upon Death gaat de band weer goed scoren.

Pocket Rocket (Oostenrijk)
Dat er nooit iets leuks uit Oostenrijk komt, hoor je ons niet meer zeggen. Dit Oostenrijkse kwartet perst punk, emo en powerpop moeiteloos samen tot catchy aanstekelijke liedjes. Op het podium spat het spelgenot er duidelijke van af, wat snel genoeg overslaat op het publiek. Pocket Rocket vraagt om een oldskool feestpit!

The Motion (NL)
Voor de Noord-Brabantse band The Motion begon hun avontuur in oktober 2003. “In één klap schaart het kwartet zich met deze songs tussen Face Tomorrow en Green Lizard”, meldt het blad Aardschok. Geen enkel magazine is negatief over The Motion. “The Motion is een retestrak collectief dat weet hoe je sfeer kan maken in overwegend keiharde songs”, vindt Live XS. Sinds oktober 2006 is The Motion versterkt met een extra gitarist Koen Damman (ex-Close Second, ex-Facing Down, Of No Avail, invalgitarist bij The Undeclinables).

luisteren:
www.myspace.com/riseathousand
www.myspace.com/pocketrocketrock
www.myspace.com/themotionnet
www.myspace.com/freudrockz

Entree: € 7,00
Aanvang: 20.30 uur

www.groene-engel.nl

Official Website: http://www.groene-engel.nl/Program.aspx?id=2427

Added by maartenbrinkerink on October 12, 2007

Interested 1