Bavelstraat 35
Rijkevorsel, Antwerp 2310

Groove Thing is één van de meest opwindende nieuwe groepen van de Belgische jazz. Met leden die stuk voor stuk topmuzikanten zijn is het een echte All Star Band. Bovendien speelden ze allen reeds fantastische concerten in onze club.

Moeten we Jef Neve nog voorstellen? Vorig jaar speelde hij met zijn trio in een volledig uitverkochte Singer. Door zijn grote succes treedt hij alsmaar vaker op op grote podia en festivals. Bijgevolg worden zijn clubconcerten steeds zeldzamer. We zijn dan ook heel verheugd dat hij toch naar ons terugkomt. Met Groove Thing krijgt u de kans om hem op Hammond aan het werk te zien.

Nicolas Kummert is één van de meest opmerkelijke saxofonisten van over de taalgrens. U kent hem wellicht als lid van het Alexi Tuomarila Quartet en van zijn eigen groep Quatre.

Ook de ritmesectie van Groove Thing is er één van formaat met Lieven Venken op drums en Nic Thijs op bas. Beide muzikanten verdienden de afgelopen jaren hun sporen in de New Yorkse jazzscène. Zo werkt Nic Thijs vaak samen met bekende musici zoals Jim Black, Andrew D’Angelo, Kris Defoort, Mark Turner en Tony Malaby. Voor Lieven Venken is Groove Thing dan weer een reünie met Jef Neve en Nicolas Kummert. Hij was immers de eerste drummer van zowel het Jef Neve Trio als Quatre. Tegenwoordig leidt hij een eigen ‘Amerikaans’ trio met pianist Dave Cook en bassist Mat Clohesy. Verder is hij een veelgevraagde sideman. Onlangs zat hij zelfs nog in de studio met o.m. Lindsey Horner en Marty Ehrlich.

Official Website: http://desinger.be/asp/programma_detail.asp?Id=41

Added by Nils Geylen on April 16, 2008

Interested 1